lördag 14 maj 2011

2 dagars tre rätters...

Påsken blev verkligen lyckad. Ur alla hänseenden. Ett osedvanligt vackert väder, trevligt sällskap och en alldeles underbar helgmeny bidrog till att humöret låg på topp hos alla inblandade. Att de yngre påskfirarnas påskägg var välfyllda spelade väl också en viss roll i det...

Matmässigt överträffade vi om möjligt förväntningarna denna helg. Jag, min man och min bror bjöd på trerättersmeny på påskafton. På påskdagen bjöd våra vänner på middag - tre rätter, som sig bör på en riktig festmiddag. Och middagarna var så enastående goda att jag faktiskt nästan tappade andan.

Påskaftonens meny bestod av jordärtskocksmousse med gravad oxfilé och frysta slånbär till förrätt. Huvudrätten var örtmarinerad grillad röding, risotto med trattkantareller och grön sparris. Till efterrätt åt vi lyxig chokladmousse med hallon.

Påskdagens förrätt var en prisvinnande laxterrin med en citronvinegrätt som jag helt enkelt inte kunde få nog av. Huvudrätten var parmesankyckling med en auberginegratäng som vi alla i princip skrapade formen efter för att få upp varenda smula. Och efterrätten var en björnbärscheesecake.

Det är sådana fullständigt extravaganta middagar som skapar matminnen för livet. Och jag tänkte pytsa ut lite av de där recepten här på bloggen. Jag tänkte att jag skulle börja med receptet på min förrätt, jordärtskocksmoussen med gravad oxfilé. Coming up soon...

Inga kommentarer: